St. Bernardus-feber! Med exklusiv ölprovning och ost

Ölrepubliken

Beskrivning

Nu sparkar GBG Beer Week igång med en revanschsugen rivstart. Detta är något vi på Ölrepubliken givetvis kommer vara en del av. Vi har bjudit in representanter från St. Bernardus bryggeri i Belgien för att fira med oss! 

Vi kommer låta deras öl flöda ur 7 kranar hela veckan. Obskyra dammiga flaskor med gamla fatlagringar från bryggeriets källare har dessutom utlovats. Utöver detta flytande guld kommer vi servera ost. Massor av ost. De av er som har testat kombinationen ost och öl innan vet hur gott det är, och ni som inte har provat än – välkomna till oss och bli frälsta! 

Veckans höjdpunkt blir torsdagen den 7 april. Då ställer vi till med en maffig ölprovning. Mr Big Boss Himself från St. Bernardus håller låda med både öl och en bit ost! Vi har endast 24 platser, så tveka inte för länge, boka nu! 

För att ta del av den exklusiva ölprovningen den 7 april måste du boka och betala i förskott. Om du bara vill dricka en eller flera sorters St. Bernardus på fat, då är det bara att dyka upp under veckan och beställa det du önskar.

OM ST. BERNARDUS Bryggeriet St. Bernardus har bryggt mörka och ljusa klosterales sedan 1946. All deras öl är bryggd på deras egen jäst, malt av högsta kvalitet och humle från ett eget humlefält intill bryggeriet. Brasserie St. Bernard NV har sina rötter hos två trappistkloster. I början av 1900-talet beslöt det franska klostret Catsberg Abbey Community sig för att flytta verksamheten till Belgien av politiska skäl. Väl i Belgien skaffade de en gård som de kallade Refuge Notre Dame de St.Bernard, där de började producera ost. Såsmåningom återvände munkarna till Frankrike och sålde ostfabriken. Något år efter andra världskriget överlät klostret St.Sixtus sin ölbryggarlicens till ostfabriken som startade ett bryggeri – St.Bernard. Licensen upphörde 1992 men bryggeriet fortsatte brygga samma öl, nu under varumärket St Bernardus.

  • Plats: Ölrepubliken, Kronhusgatan 2B
  • Tid: 7 april, 19:30
  • Pris för ost- och öprovning: 550 sek– endast förbetalning. OBS! Provningen hålls på engelska.
  • Boka genom att maila: info@olrepubliken.se
  • För att beställa St. Bernardus-öl i baren behövs ingen bokning. Det är bara att dyka upp!

Arrangör

Dela detta event

Visa på kartan