Årgångsprovning av Järntorgets Arbetarporter

The Bishops Arms - Järntorget

Beskrivning

Välkommen till en unik och exklusiv årgångsprovning av ett legendariskt göteborgsöl – Järntorgets Arbetarporter från Oceanbryggeriet. 

Järntorgets Arbetarporter från Ocean har blivit en riktigt långkörare. Ett svart öl som skräddarsyddes för Bishops Arms Järntorget i Göteborg 2008 och det är enda stället i Sverige där den finns på fat. Men där har den funnits på exakt samma tapp i fjorton år, vilket kan vara något av ett rekord för hantverksöl.

Inspirationen till Järntorgets Arbetarporter kom från det amerikanska bryggeriet Flying Dogs porter Gonzo. På Bishops Arms surade barchefen över att Flying Dog hade gjort om hans favoritöl Gonzo till något som han inte gillade längre. Han ville ha Gonzo som den var innan och vände sig till Thomas Bingebo på Oceanbryggeriet. Det blev öl som blev hyfsat lik – inte en exakt klon av Gonzo, snarare nån form av oceanifiering av den.

Under ledning av Thomas Bingebo och Kenneth Mossberg testar vi alla årgångar och varianter vi har kunnat hitta av vår Arbetarporter. Totalt minst 8 olika!

  • Plats: Bishops Arms Järntorget
  • Tid: Tisdag 5 april kl 18.00
    Pris: 595:- / pers.
  • Bokning: Kontakta baren på 031-240050.
    Max 18 deltagare!

Arrangör

Dela detta event

Visa på kartan